• Breinbewust Leren
  • Trainingen Onderwijsprofessionals
  • Individuele Begeleiding

Bij YM-Teaching staat individuele begeleiding centraal. Voor veel leerlingen is de periode op de middelbare school een turbulente tijd. De belangrijkste fase van persoonlijke, sociale en geestelijke ontwikkeling wordt doorgemaakt in een omgeving die veel van uw kind vraagt. Dit zorgt er vaak voor dat de balans tussen de privésituatie en het schoolleven moeilijk te vinden is.

Wat mij onderscheidt van andere studiecentra is het feit dat bij YM-Teaching in uitsluitend individuele sessies de focus volledig ligt op het individu. Vakinhoudelijke uitleg is de sleutel, maar dit kan niet geoptimaliseerd worden zonder rekening te houden met andere factoren die een rol spelen bij studeren. Tijdens de individuele sessies wordt er gewerkt aan:

  • vakinhoudelijke uitleg;
  • zoeken naar specifieke valkuilen en kwaliteiten van uw kind;
  • leerstrategieën, planningsvaardigheden en coaching aangepast op deze valkuilen en kwaliteiten.

Het vinden van de juiste balans tussen thuis en school is een essentiële stap in het creëren van een omgeving waar uw kind zich optimaal in kan ontwikkelen. Intensief contact tussen mij en ouders, maar ook tussen mij en school (indien gewenst) is een belangrijk aspect van mijn visie. Zo wordt het sneller duidelijk wat uw kind nodig heeft. Op die manier kan ik uw kind de best mogelijke begeleiding bieden die bij hem of haar past.

 

Uw kind staat bij YM-Teaching altijd centraal. Op een hele persoonlijke en toegankelijke manier zorg ik ervoor dat uw kind als leerling én als persoon het beste uit zichzelf haalt. Elke individuele sessie wordt afgestemd op de behoefte van uw kind. Op deze manier wordt leren leuk en is er genoeg ruimte om ook in de privésituatie optimaal te kunnen genieten.

 

Uitleg Pakketten:

Mocht uw kind behoefte hebben aan deze specifieke ondersteuning, dan kiest u voor 'Pakket A'. Dit pakket biedt uw kind individuele studiebegeleiding met betrekking tot hierboven genoemde aspecten. Daarnaast bied ik de mogelijkheid om de individuele begeleiding in de vorm van een blokuur te volgen. De ervaring leert dat in twee uur meer werk verzet kan worden en dus meer resultaat geboekt kan worden. Echter, dit is niet altijd nodig en hangt dus af van de behoefte van de leerling. Mocht u interesse hebben in het blokuur, kies dan voor 'Pakket C'.

Uiteraard vind ik het erg belangrijk dat de klik tussen leerling/ouders en mij goed is. Vandaar dat er altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek kan plaatsvinden.

 

In de tabel hieronder kunt u overzichtelijk zien in welke vakken ik individuele begeleiding aanbied en t/m welk niveau: